Od običnih dječaka do zvijezda
1

VIDEO / Brad Pitt i Leonardo DiCaprio su dobijali odbijenice za velike uloge

Klix.ba
Brad Pitt
Većina režisera bi dala desnu ruku kako bi Brad Pitt glumio u njihovom filmu, ali za Rona Howarda najprivlačniji muškarac Hollywooda jednostavno nije bio dovoljno dobar.

Popularni režiser nije samo rekao ne Pittu. Keanu Reeves i Robert Downeyj Jr. također nisu bili po njegovom ukusu. A kako je bilo na audicijama i kako su današnje velike zvijezde izgledale, imat ćemo priliku vidjeti za koji dan jer će se na aukciji naći 12 video snimaka sa 54 audicije na kojima se nalaze i najveća imena Hollywooda, a koja su tada bila odbijana i gubila velike uloge.

Na jednom od snimaka vidi se kako se Pitt muči da se prisjeti riječi iz filmskog scenarija na audiciji.

Leonardo DiCaprio je dao sve od sebe ali je izgubio veliku ulogu u televizijskoj seriji "The Outsiders". Audicija je snimljena 1990. godine kada je DiCaprio imao 15 godina. Već je tada imao specifičan izgled - zalizana kosa i crna majica.

Ali nisu danas poznati muškarci bili jedini koji su dobili odbijenicu. Među njima su i prelijepe žene Gwyneth i Helen Hunt kojima je rečeno "ne" za uloge u filmu "Jurassic Park". Za snimke auducije za ovaj film aukcijska kuća očekuje da će dobiti oko 10.000 američkih dolara.

Na jednom od snimaka prikazana je i Nicole Kidman koja se na audiciju za film "Shattered" slomila i rasplakala.

Aukcija će biti održana 5. i 6. aprila na Beverly Hillsu u Californiji.

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy