{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bozdag: Serija "Sulejman Veličanstveni" je neistina i kleveta

A
28.11.2012. u 16:42
27
15
Bozdag: Serija "Sulejman Veličanstveni" je neistina i kleveta
27
Bozdag: Serija "Sulejman Veličanstveni" je neistina i kleveta
Bekir Bozdag
Zamjenik premijera Turske tokom posjete Tiraniizjavio je za agenciju Anadolija da serija “Sulejman Veličanstveni”, inače jedna od najgledanijih serija u zemljama Balkana, nije u skladu sa stvarnom historijom.
“Kada su serije povezane sa historijskim karakterima, očekuje se da budu u skladu sa historijskom stvarnošću. Međutim, ako pogledamo seriju 'Sulejman Veličanstveni', možemo vidjeti da nije utemeljena na stvarnim događajima i radi se o izmišljenim scenama”, kazao je Bozdag.

Dodao je da je “potrebno da ljudi znaju da je većina stvari u ovoj seriji utemeljena na lažima i na kleveti.”

Također je objasnio da je svaki dobronamjeran i objektivan umjetnički i flimski rad dobrodošao kako bi javnost saznala pravu istinu o ovom velikom i poznatom svjetkom vladaru.

“Mi nismo protiv televizijskih serija koje bi Sulejmana Veličanstvenog prikazale onakvim kakav je on u stvarnosti bio. Mi se protivimo serijama koje iskrivljuju poznate historijske činjenice, i koje iznose klevetu o stvarnim događajima”, izjavio je Bozdag.

On je kazao je da se oštro protivi zloupotrebi historijskih činjenica, jer time se želi nanijeti šteta stvarnoj historiji.

“Normalno je da se raspravlja o serijama. Posebno zato jer je ova serija postala vrlo gledana ne samo na Balkanu i u Turskoj nego i u mnogim državama u svijetu. Ne protivimo se seriji koja bi pošteno i istinito opisala Sulejmana Veličanstvenog. Mi nismo protiv serije, ali jesmo protiv toga da se iskrivljuju stvarne historijske činjenice”, rekao je Bozdag.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: