Film/TV
0

Box Office: Najgledaniji "Spiderman 2"

NINA
Film "Spiderman 2" opravdao je očekivanja da će biti najveći hit u kinima ovog ljeta nakon što se našao na prvom mjestu liste najgledanijih filmova u američkim kinima proteklog vikenda, sa zaradom od 115 miliona dolara.

Taj film je za šest dana prikazivanja zaradio rekordnih 180 miliona dolara, što je znatno više od prvog dijela "Spidermana" koji se u kinima prikazivao 2002. Prije njega je rekorder po zaradi ostvarenoj za šest dana bio prošlogodišnji hit "The Matrix Reloaded", javila je agencija DPA.

Kontroverzni dokumentarni film "Fahrenheit 9/11", koji je prošlog vikenda bio prvak na američkim kino blagajnama, ovog vikenda je pao na drugo mjesto sa zaradom od 21 miliona dolara. Od prošlog vikenda, kada je počeo da se prikazuje u američkim kinima, "Fahrenheit 9/11" je zaradio 60 miliona dolara i očekuje se da će biti prvi dokumentarni film u historiji koji će zaraditi više od 100 miliona dolara.

Laka komedija "White Chics" dospjela je na treće mjesto za zarađenih 12 miliona dolara, "Dodgeball: A True Underdog Story" na četvrto, a romanca "The Notebook" na peto. Na šestom mjestu po gledanosti u američkim kinima našla se drama Steven Spillberg i Toma Hanksa "The Terminal", na sedmom "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban", sa zaradom od 8,1 miliona dolara, a na osmom animirani film "Shrek 2". Na devetom i desetom mjestu proteklog vikenda našli su se "Garfiled: The Movie" i "Two Brothers", javila je agencija DPA.