Šesta noć SFF-a
156

Bosanskim ćilimom SFF-a prošetali političari, Jelena Rozga i mnoge regionalne zvijezde

S.H.P.
Foto: I. Š./Klix.ba
Jelena Rozga (Foto: I. Š./Klix.ba)
Šeste večeri Sarajevo Film Festivala bosanskim ćilimom prošetale su mnoge filmske i muzičke regionalne zvijezde. Jelena Rozga izazvala je ovacije kada se pojavila na jubilarnom 25. Sarajevo Film Festivalu.

Ekipa bugarskog filma "Mačka u zidu" koji se večeras prikazuje u narodnom pozorištu, prošetala je crvenim tepihom.

"Ako imate dobrog partenera na setu to mora dobro funkcionirati. U mojim filmovima je sve stvarno. Ostat ćemo vjerne dokumentarcima ali nastavit ćemo i sa fikcijom. Sada radimo i na drugom filmu", rekle su rediteljice ovog filma Mina Mileva i Vesela Kazakova.

Bosanskim ćilimom prošetala je Vlada KS,na čelu s Edinom Fortom, a tu su bili i ministri Mirvad Kurić, Amel Kovačević, Admir Katica, Srđan Mandić, Adnan Šteta, Haris Bašić, ministrica Amela Sofić i drugi.

Tepihom je prošetala i diva bh. filma Jasna Diklić koja se pozdravljala i fotografisala sa mnogobrojnom publikom ispred crvenog tepiha, te slovenački glumac Sebastian Cavazza.

Tepihom se prošetao i mladi crnogorski reditelj Ivan Saltić čiji je film "Ti imaš noć" proglašen najboljim crnogorskim filmom. Ovaj film danas je imala priliku vidjeti publika Sarajevo Film Festivala.

"Pozitivne su reakcije s obzirom da je to mali film koji nema veliku distribuciju. Mislim da se pubilici svidio film", rekao je.

Reditelj filma "To mora da je raj" Elia Suleiman koji se šeste večeri prošetao crvenim tepihom sa svojom ekipom, rekao je da se u Sarajevu osjeća kao kod kuće.

"Ovaj film je vezan za jedan globalni fenomen, ne samo za Palestinu. Naselje se dešava svuda ne samo u Palestini. Što se tiče Sarajeva , mogao bih tražiti državljanstvo koliko sam puta bio ovdje. Organizatori ovog festivala su mi kao porodica. Ovdje sam kao kod kuće", rekao je Suleiman.