Film/TV
0

Borat u sarajevskim kinima

Sarajevo-x.com / Art Company
U sarajevska kina Apolo i Unitic od 03. novembra stiže film “Borat”, novi žanr komedije, film koji je ujedno i ciničan, neustrašiv i provokativan.

Za ovaj film kritičar Scott Weinberg tvrdi da je "Najsmješniji film ikada snimljen!“

Borat, satirični karikaturalni kazahstanski novinar kojeg je izmislio i glumio Saša Baron Koen, dobijao je sve ove epitete i više od toga. Borat je postao fenomen u Velikoj Britaniji sa humorističkom serijom “Da Ali G Show” u kojoj su Koenov otkačeni humor i oštra satira antisemitizma i rasizma, oživjeli kroz Boratovo bizarno ponašanje i intervjue.

Među zanimljivijim komičnim trenucima su hrvanje golog Borata i Azamata, pojavljivanje Borata obučenog samo u zelene hrvačke tange razvučene od međunožja do ramena na prepunoj plaži, te bacanje torbe preko glave Pamele Anderson kako bi je pokušao uhvatiti i oženiti.

Borat je postao najbolje ocijenjena komedija na sajtu Internet Movie Database. Prema Varietyu film je nezamislivo smiješan, a Kirk Honeycutt s Hollywood Reportera kaže: 'Morate vidjeti da biste vjerovali'!

Ljubitelji dobre zabave će ovaj film moći vidjeti u kinu UNITIC od 03.11. do 15.11. u terminima od 18:00 i 20:30, te u kinu Apolo u istom periodu u terminima od 18:00 i 20:00.