Film/TV
0

"Borat" ponovo pred sudom

Sarajevo-x.com
Film "Borat", pored toga što je doživio veliki uspjeh u kinima širom svijeta, svojevrstan je magnet za sudske tužbe. Ovoga puta ga tuži slučajni prolaznik koji se zadesio na ulicama New Yorka i ušao u kadar fiktivne kazahstanske televizije i njenog najpoznatijeg reportera Borata.

U filmu "Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan" prikazani su obični američki građeni koje je Sacha Baron Cohen u ulozi reportera Borata zaustavljao i razgovarao s njima. Prolaznici su na taj način, bez svog znanja i pristanka, postajali predmetom Boratovih šala i ismijavanja.

U sudskim izvještajima stoji da je prolaznik, čije ime nije objavljeno, tužio kompaniju "20th Century Fox" koja je producirala film jer se sasvim slučajno našao usred scene u kojoj Borat simulira paniku od terorističkih napada.

Glasnogovornik kompanije Fox izjavio je da "ova tužba nema nikakvog osnova te da će konačnu odluku o svemu donijeti sud".

"Borat" do sada broji najmanje tri tužbe podnesene od strane ljudi koji su se slučajno našli kao likovi ovog lažnog dokumentarca.