Film/TV
0

"Borat" je zapravo Mahir Cagri iz Turske?

Sarajevo-x.com
Turska internet zvijezda Mahir Cagri je uvjeren da je baš on bio inspiracija za lik "Borata" kojeg je utjelovio Sacha Baron Cohen, te je otputovao u London zahtijevajući ispriku i dio nevjerovatne zarade filma "Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan".

44-godišnji Mahir je postao cyber zvijezda nakon postavljanja vlastitog web sajta 1999. godine (www.ikissyou.org) sa njegovim simpatičnim fotografijama tokom igranja tenisa, sunčanja u oskudnom kupaćem kostimu i slično.

[SLIKA]2[/SLIKA]

Obožavatelji širom svijeta su postali zaraženi njegovim slabim znanjem engleskog jezika i ubitačno smiješnim obraćanjima ženama.

"Cijeli svijet zna da on kopira Mahira." -izjavio je u ponedjeljak Cagri u telefonskom razgovoru za AP iz rodnog grada Izmira, samo nekoliko minuta prije ukrcavanja na avion za Istanbul kako bi gostovao u jednom talk showu.

"Primio sam bezbroj mailova od ljudi iz SAD-a koji su mi rekli kako Sacha mene imitira."

[SLIKA]1[/SLIKA]

Turski novinar se trebao u utorak u Londonu sastati sa menadžerom i odvjetnikom kako bi razmotrio sve moguće opcije i dao intervjue za brojne britanske novine. Također se nada da će dobiti ispriku i priznanje od Sache Barona Cohena.

A Baron Cohen je nedavno izjavio kako ga je za lik "Borata" inspirisao histerično smiješan doktor kojeg je upoznao u južnoj Rusiji.