|

Bježim i kad nisam kriv: Novi animirani film Berina Tuzlića

Bježim i kad nisam kriv: Novi animirani film Berina Tuzlića
49
Klix.ba
2.12.2015. u 11:04
2
komentara
49

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
Berin Tuzlić, poznati bosankohercegovački animator i strip crtač, predstavlja novi animirani film "Bježim i kad nisam kriv".
Novi uradak Berina Tuzlića obilježen je u njemu poznatom tonu – simboličnim naslovom. Naizgled, jednostavan i kratak Bježim i kad nisam kriv za sobom povlači neka osnovna pitanja današnjice. Simpatični likovi sa svojim pričama, simbolična mjesta i natpisi s dozom ironije i američkim zvijezdama dio su ove priče. Priče kojoj nema kraja jer ako se međusobno ne razumijemo možemo li razumjeti svijet oko sebe?

"Film 'Bježim i kad nisam kriv' inspiriran je trenutnom globalnom situacijom. On govori o statusu običnog čovjeka u jednom globalnom tutorstvu i svim njegovim pokušajima da uspostavi normalnu komunikaciju kako bi bio slobodan i zabavio se sa svojim prijateljima, starim i novim U društvu kakvo je ono danas komunikacija je takva da je postala preosjetljiva", izjavio je Tuzlić.

Tuzlić je sudjelovao sa svojim autorskim radovima na preko 20 međunarodnih festivala širom svijeta: od Francuske, Japana, New Yorka pa do Hiroshime, Isfahana, Kine i u konačnici regije. Trenutno je zaposlen kao kreativni direktor u Via Mediji, vlastitoj agenciji za integrirano tržišno komuniciranje u Bosni i Hercegovini. Poznat je kao osnivač Udruženja za art i vizualne komunikacije PIXEL te obavlja dužnost Predsjednika ASIFE BIH – svjetskog udruženja animatora.

Zvuk i muziku potpisuje Haris Ljumanović s kojim Tuzlić svira u bendu Bezbeli Apstraklije, a film je rađen u produkciji Via Medie.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...