|

Bili smo na snimanju novog dugometražnog filma Igora Drljače "Tabija"

Bili smo na snimanju novog dugometražnog filma Igora Drljače "Tabija"
49
L. K.
17.9.2019. u 20:47
17
komentara
49

dijeljenja
1/8 Foto: D. S./Klix.ba
2/8 Foto: D. S./Klix.ba
3/8 Foto: D. S./Klix.ba
4/8 Foto: D. S./Klix.ba
5/8 Foto: D. S./Klix.ba
6/8 Foto: D. S./Klix.ba
7/8 Foto: D. S./Klix.ba
8/8 Foto: D. S./Klix.ba
Vrijedni reditelj Igor Drljača ne pravi pauze te se nakon 25. SFF-a, na kojem je prikazan njegov film "Kamerni govornici", zaputio ka novim projektima. Već dvije sedmice radi na novom filmu radnog naziva "Tabija" u kojem se pojavljuju velika imena glumišta regiona.
"Trenutno smo na samoj sredini snimanja filma. Snimat ćemo ukupno 26 dana, a raditi na različitim lokacijama u Sarajevu i okolici", započeo je Drljača.

Radnja filma odvija se u Sarajevu, gdje se mladić s Alipašinog Polja zaljubi u djevojku iz Starog grada.

"To je ustvari ljubavna priča. Njih dvoje se zaljube, započnu vezu i zatim počinju brojne komplikacije. Toliko za sada mogu otkriti", s osmijehom nam priča reditelj.

Glumačku postavu filma čine mladi beogradski glumac Pavle Čemerkić, kao i glumica Sumeja Gordagan koja je, kako kaže Drljača, pozitivno otkriće s open calla. Osim toga, u filmu će se pojaviti i Alban Ukaj, Ermin Bravo, Jelena Kordić, Jasmin Geljo, Kerim Ćutuna, Dragan Jovičić i Hasija Borić.

"Ali opet, tu je dosta nepoznatih ljudi koji se prvi put pojavljuju na filmu. Sada snimamo manje dinamičnu scenu, radi se o ulasku u zgradu, dosta se toga dešava u pasažu koji je zapravo jedna neugodna situacija između Almira i Faruka. Oni su među glavnim likovima, a osim njih, tu je i Mona koju tumači Sumeja Gordagan", kaže.

Snimanje završava krajem septembra, a film će svjetlo dana ugledati početkom ljeta 2020. godine. Projekt za dugometražni igrani film "Tabija" dobio je nagradu Eurimages na Rotterdam Film Festivalu.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...