Film/TV
270

BHRT priprema bogat novogodišnji program, javljanje uživo s koncerta Dine Merlina

Piše: M. N.
S dočeka 2016. godine (Foto: Klix.ba)
S dočeka 2016. godine (Foto: Klix.ba)
Javni servis BHRT bit će dio produkcijskog tima koji organizuje koncert Dine Merlina povodom javnog dočeka Nove godine u Sarajevu, ali još nije poznato da li će gledatelji BHT-a imati priliku gledati ovaj koncert uživo. Ipak, najavljuju bogat sadržaj za gledaoce.

Kako je za Klix.ba rekao Dejan Kukrić, urednik Zabavno-muzičkog programa BHT1, bit će javljanja uživo, ali o tome će više biti poznato u narednim danima.

"Mi ćemo u skladu sa programskom šemom i nekim stvarima koje smo već planirali u okviru programa BHT1 morati osmisliti kako će to sve izgledati. Nešto će biti i uživo", rekao je Kukrić.

Ističe kako će novogodišnji program BHT1 biti bogat te da će gledateljima ponuditi dosta dobre muzike za svačiji ukus. Bit će premijerno prikazano i nekoliko velikih koncerata koji su se dogodili u protekloj godini.

"Prije svega mislim na koncert Željka Joksimovića na Koševu i vrlo uspješan koncert Marije Šerifović na Zetri koji je sniman kamerama BHT-a. Tu je i standardni Bečki novogodišnji koncert koji emitujemo uživo svakog 1. januara. Mislim da ćemo imati veoma dobar program", rekao je Kukrić.

Podsjetimo, za sada je odlučeno da će javni doček Nove godine biti organizovan u Sarajevu, Banjoj Luci, Zenici i Mostaru.