25. februara
0

VIDEO / Bh. premijera filma "Na putu" Jasmile Žbanić u Zetri

Sarajevo-x.com
Scena iz filma "Na putu"
Scena iz filma "Na putu"
Svjetska premijera filma "Na putu" bh. scenaristice i rediteljke Jasmile Žbanić bit će održana 18. februara 2010. na prestižnom 60. Internacionalnom filmskom festivalu u Berlinu, gdje je uvršten u glavni, takmičarski program.

Nakon "Ničije zemlje" i " Grbavice", ovo je treći put u poslijeratnoj historiji BiH da je jedan bosanskohercegovački film odabran u takmičarski program jednog od tri najveća svjetska filmska festivala.

Bh. premijera filma "Na putu", koja će biti održana pod pokroviteljstvom gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena, planirana je za 25. februar u Olimpijskoj dvorani Zetra sa početkom u 20.30 sati.

Film "Na putu" je ljubavna priča o dvoje mladih ljudi, Luni i Amaru, koji nastoje prevazići prepreke koje prijete njihovoj ljubavi. Nakon Amarove dramatične promjene u jednoj konzervativnoj vjerskoj zajednici, Luna daje sve od sebe da otkrije da li je ljubav zaista dovoljna da njih dvoje ostanu zajedno na putu ka životu u sreći.

Glavne uloge u filmu tumače: Zrinka Cvitešić, Leon Lučev, Ermin Bravo, Mirjana Karanović, Izudin Bajrović, Nina Violić, Sebastian Cavazza, Jasna Ornela Bery, Marija Kohn, Jasna Žalica.

Grad Sarajevo je u prošloj godini sa 100.000 KM podržao i snimanje ovog filma.

Sarajevsku publiku, u posebno kreiranom ambijentu Zetre koja može primiti 8.000 posjetilaca, nakon svečane projekcije pozdravit će glavni akteri ovog izuzetnog ostvarenja.

Ulaznice za bh. premijeru filma "Na putu" bit će puštene u pretprodaju već od naredne sedmice.