Film/TV
0

Bh. glumci u turskom filmu "Crossroad"

Klix.ba
Faketa Salihbegović-Avdagić
Faketa Salihbegović-Avdagić
U turskom filmu "Crossroad", reditelja Faysala Soysala, čije se snimanje odvijalo u Batmanu u Turskoj, a nastavljeno je u Sarajevu i Mostaru, neke od glavnih uloga tumače glumci koje zastupa Agencija "Zona".

Tako se, posredstvom Agencije Zona, u glavnoj ženskoj ulozi našla hrvatska glumica Kristina Krepela, dok ostale uloge tumače bh. glumci Faketa Salihbegović-Avdagić, Alma Terzić, Marija Omaljev te Reshad Strik, australijski glumac bosanskog porijekla, koji trenutno živi u Sarajevu.

U manjim ulogama pojavit će se i mladi sarajevski glumci Aldin Omerović, Nina Đogo, Adi Hrustemović i Adnan Novo te mostarski glumci Miro Barnjak i Velimir Njirić Pšeničnik. Agencija Zona također potpisuje kasting za statiste u ovom filmu.

Film "Crossroad" je priča o potrazi za nestalima u Bosni i Hercegovini, ali i priča o mladiću uz Turske koji traga za samim sobom. Glavnu mušku ulogu tumači mladi albanski glumac Nik Xelijaj.

Reditelj Faysal Soysal, također i pjesnik, potpisuje scenarij za ovaj film. Direktor fotografije na filmu je cijenjeni snimatelj, reditelj i fotograf Šahin Šišić, kojeg također zastupa Zona.

Snimanje filma bit će okončano sredinom juna u Mostaru. Izvršnu produkciju u BiH potpisuje Scout Film iz Sarajeva.