Program SDF+
37

Bezvremenski filmski klasici srijedom u Art kinu Kriterion

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U sklopu programa prikazivanja Starih Dobrih Filmova u Art kinu Kriterion ovog mjeseca će biti prikazana tri klasika filmske umjetnosti.

"Nakon sedam mjeseci prikazivanja starih filmova, u kojima nas organizatori Filip Andronik i Lejla Junuzović vode kroz najzanimljivije uratke svjetske kinematografije, ovog mjeseca na repertoar su došla tri bezvremenska klasika - 'Grk Zorba', 'Pačja juha' i 'Casablanca'", saopćeno je iz Art kina Kriterion.

Film "Grk Zorba" bit će prikazan 7. novembra, a iz Kriteriona navode da je vjerovatno riječ o najboljem filmu dobrog raspoloženja ikad. Film je osvojio tri Oscara, bio nominovan za još četiri, a osim po sjajnim likovima, poznat je i po nezaboravnoj muzici.

Drugi film na repertoaru je Pačja juha" koji će biti prikazan 21. novembra. Riječ o jednoj od najsmješnijih komedija braće Marx. Na kraju mjeseca, 28. novembra, bit će prikazan film "Casablanca" koji se nalazi na vrhovima listi najboljih filmova svih vremena. Tri puta Oscarom nagrađena ljubavna priča sa Humphrey Bogartom i Ingrid Bergman u glavnim ulogama.

Projekcije Starih Dobrih Filmova počinju srijedom u 20 sati, a uz ulaznice po cijeni od 5 KM posjetioci dobijaju piće i kokice gratis.