U kinima 29. juna
0

Benicio del Toro i Josh Brolin se bore protiv kartela u nastavku akcije "Sicario"

Klix.ba
Objavljen je trailer za nastavak kriminalističke drame "Sicario" u kojoj će se sjajnoj glumačkoj ekipi iz prvog dijela filma pridružiti Benicio del Toro.

Filmsko ostvarenje reditelja Stefana Sollima pod nazivom "Sicario 2: Day of the Soldado" govori o agentu CIA-e Mattu Graveru i tajnom agentu Alejandru Gillicku koji se bore protiv kartela. Sudeći prema traileru, film će biti ispunjen akcijom, borbom i jurnjavom za krijumčarima droge i teroristima.

Benicio del Toro u djelu italijanskog reditelja glumi tajnog agenta, dok je Josh Brolin agent CIA-e, kao i u prvom dijelu. Pored njih dvojice, u filmu glume i Isabela Moner, Catherine Keener, Matthew Modine, Jeffrey Donovan, Christopher Heyerdahl te mnogi drugi.

Prvi dio filma "Sicario", koji je režirao Dennis Villeneuve, doživio je ogromni uspjeh te zaradio 84,9 miliona dolara, dok je budžet za snimanje filma bio 30 miliona dolara.

"Sicario 2: Day of the Soldado" u kina širom svijeta stiže polovinom ove godine, a prvi će ga imati priliku pogledati Amerikanci 29. juna ove godine.