Prema istinitim događajima
3

Ben Affleck: Od filma "Argo" nisam očekivao skoro ništa

Klix.ba
Glumac Ben Affleck je izjavio da ni u snu nije očekivao da će film "Argo" postići uspjeh na kino blagajnama.

Film o talačkoj krizi u Iranu, koji se prikazuje od oktobra, je do sada zaradio preko 155 miliona dolara na kino blagajnama širom svijeta, a također se spominje i kao glavni kandidat za osvajanje mnogih nagrada.

Affleck je za Entertainment Weekly rekao da nije bio siguran hoće li publika biti zainteresovana za film baziran na historijskim činjenicama.

"Imao sam jako niska očekivanja za ovaj film. Samo sam se nadao da će ljudi vremenom otkriti njegovu čar", kazao je Affleck.

Affleck je također dodao i da sada mnogo više cijeni uspjehe svojih filmova, posebno nakon problema u karijeri koje je iskusio nakon 2000. godine.

"Biti u ovom trenutku mog života i karijere, kada konačno znam šta želim, se mnogo razlikuje od onda kada sam imao 26. godina. U tim mladim danima sam postigao veliki uspjeh, ali ga nisam imao podijeliti ni s kim. Kada imate porodicu i djecu, onda vidite sebe u njima. Želim da snimam filmove na koje će moja djeca biti ponosna. Zbog njih sam postavio veće standarde", rekao je Affleck.