Film/TV
1

Ben Affleck je novi Batman

Klix.ba
Ben Affleck glumit će Batmana u nadolazećem stripovskom spektaklu Zacka Snydera "Batman protiv Supermana". Premijera filma najavljena je za 17. juli 2015., a u ulozi Supermana opet će se naći Henry Cavill. Ovo će biti prvi filmski susret dva najznačajnija lika DC Comicsa.

Affleck i Snyder stvorit će potpuno novu verziju lika, a film će se odvijati u istom univerzumu kao i "Man of Steel". Vijest su objavili Greg Silverman, predsjednik kreativnog razvoja i svjetske produkcije u studiju Warner Bros., i Sue Kroll, predsjednica marketinga i međunarodne distribucije.

Nakon što je prošlog mjeseca najavljeno da će se Batman i Superman po prvi put sresti na velikom ekranu, širom svijeta počele su špekulacije ko će se naći u ulozi Batmana, ali se niko nije nadao Afflecku. Fanovi su uglavnom bijesni. Pogotovo nakon Affleckove loše interpretacije Marvelovog superheroja Daredevila.

Snyder je uspješno osmislio novo porijeklo Clarka Kenta (Supermana) u svom uspješnom blockbusteru "Man of Steel", a sada ga čeka sličan posao sa Batmanom. Već je pregovarao sa čuvenim strip autorom Frankom Millerom da mu pomogne u ovom zadatku.

U filmu će svoje uloge iz filma "Man of Steel" ponoviti iAmy Adams, Laurence Fishburne i Diane Lane.

"Trebao nam je izvanredan glumac da preuzme ulogu jednog od najtrajnijih i najpopularnijih superheroja DC Comicsa, a Ben Affleck se tu savršeno uklapa. Njegova izvanredna karijera svjedoči njegovom talentu, a znamo da će on i Zack donijeti novu dimenziju duallnosti ovog lika", rekao je Silverman.

Snyder je također izrazio uzbuđenje zbog izbora Afflecka.

"Ben pruža zanimljivu protutežu Henryjevom Supermanu. On treba da prikaže čovjeka starijeg i mudrijeg od Clarka Kenta, punog ožiljaka i iskusnog borca protiv zločina. Također, mora i da zadrži šarm koji svijet vidi u milijarderu Bruceu Wayneu. Jedva čekam da počenmo raditi", kaže Snyder.

Scenarij piše David S. Goyer, po priči koju je napisao zajedno sa Snyderom. Producenti su Charles Roven i Deborah Snyder, a produkcija bi trebala početi naredne godine.