Film/TV
0

Ben Affleck i Matt Damon protagonisti filma o skandalu u FIFA-i

Piše: E. F.
Ben Afflek i Matt Damon (Foto: EPA)
Ben Afflek i Matt Damon (Foto: EPA)
Nakon hapšenja devet sadašnjih i bivših dužnosnika FIFA-e zbog skandala koji se vezuje za primanje oko 150 miliona dolara mita te ostavke predsjednika Seppa Balttera, Hollywood je već počeo raditi na filmu koji je iz temelja poljuljao nogometni svijet.

Ben Affleck i Matt Damon, među ostalima, će imati neke od uloga u filmu koji će obrađivati temu nogometnih velikana koje su se našle u središtu skandala.

Kako javlja The Hollywood Reporter, Gavin O'Connor ("Warrior") režirat će film, koji će se prilagoditi dolazećoj knjizi "Kuće prijevare".

Warner Bros je pobijedio u ratu nadmetanja za prava nad knjigom, a koji je trajao tokom osmodnevnih pregovora.

Affleck i Damon će raditi zajedno sa producentima Guymon Casadyjem ("Game of Thrones") i Darinom Friedmanom.

Knjiga "Kuće prijevare", slijedi nevjerojatne napore Chucka Blazera da fudbal učini relevantnim u SAD-u, te njegov put od nezaposlenog oca nogometaša do člana Izvršnog odbora FIFA-e i izvršnog potpredsjednika Fudbalske federacije SAD-a.

Čovjek iza unosnog sponzorstva i TV ugovora živio je na visokoj nozi pa je tako u luksuznim tornjevima Trump imao stan koji je koristio samo za svoje mačke.

Oko 2010. godine stvari su se počele raspadati pa su pojavili navodi vezani za podmićivanje Blazera. Kada je skandal izbio, u FIFA-u je stigla vijest da je Blazer priznao da je primao mito s drugim članovima FIFA-e.

Još uvijek nema informacija o tome kada će Warner Bros početi rad na projektu.