Toby se pojavljuje u filmu četiri puta
0

FOTO / Beba koja je glumila malog Pottera dobila samo 40 funti

Sarajevo-x.com
Beba koja je u posljednjem nastavku filma o čarobnjaku glumila Harryja Pottera dobila je samo 40 funti, odnosno oko 45 eura.
Toby sa majkom
Toby sa majkom
Mali Toby Popworth se pojavljuje u filmu četiri puta. "Harry Potter i Darovi smrti-drugi dio" je zaradio vrtoglavih 750 miliona funti u kinima širom svijeta, a honorar koji je beba dobila ne može čestito pokriti ni dvije ulaznice u IMAX 3D kinima.

Ashley Popworth, majka ovog dječaka, koja je morala platiti da bi pogledala film je rekla jučer kako nije mogla vjerovati svojim očima kada je vidjela ček koji joj je stigao na kućnu adresu.

"Kada smo bili na snimanju rekli su mi da će dobiti standardni honorar za taj dan snimanja, te ako se on zaista pojavi u filmu, rekli su mi da će se potruditi da dobije i više para", ispričala je Ashley novinarima tabloida The Sun.

Scena u kojoj se Toby pojavljuje
Scena u kojoj se Toby pojavljuje
Dječak Toby (20 mjeseci) je došao na snimanje sa majkom nakon što mu je agencija pronašla tu ulogu. Dobio je vlastitu sobu za presvlačenje na setu, a majka je za taj dan dobila 90 funti. Na snimanju je bio dva puta ujutro i dva puta poslije popodne.

Toby se pojavljuje u filmu kao Harry Potter kada je bio beba, u sceni kada gleda iza drvenih rešetaka svog krevetića, kad roditelji pokušavaju da ga zaštite od lorda Voldemorta.

Glumac Daniel Radcliffe, Harry Potter stariji
Glumac Daniel Radcliffe, Harry Potter stariji
Ovaj dječak je bio jedan od dvojice koji su došli na snimanje, a na kraju je on izabran da se pojavi u filmu.

Iz Warner Brosa u čijoj je produkciji rađen film kažu da je naknade određivala kompanija izvana, ali i to da je dječakova uloga bila značajna za film, ali ne toliko da bi njemu i njegovoj majci poslali ulaznice da ga vide u kinu. Kako god, 40 funti honorara za dječaka koji je snimao cijeli dan scene za film koji je zaradio već milione, a zaradit će još mnogo, je jednostavno premalo.