Prekinuto snimanje avanturiste
0

Bear Grylls zamalo ostao bez prsta

Sarajevo-x.com
Neustrašivi TV avanturist Bear Grylls podvrgnut je hitnoj operaciji prsta nakon što se na snimanju nove epizode u vijetnamskim džunglama posjekao na oštricu bambusa.

Grylls je zamalo ostao bez srednjeg prsta jer je posjekotina bila veoma duboka i iako su mu vijetnamski liječnici zašili ranu, slavni avanturista se žalio kako ne osjeća prst, te je hitno prevežen u bolnicu u Veliku Britaniju.

"Rana izgleda zaista loše. Zahvaljujući mom produkcijskom timu brzo sam avionom vraćen u Veliku Britaniju gdje su liječnici pregledali ranu, jer ono što me najviše brinulo bilo je to što nisam imao nikakvog osjećaja u prstu", napisao je Bear na svom blogu dodajući da je također zarezao još jedan prst te je rana užasno krvarila, ali na sreću sada se oporavlja.

Duboka posjekotina oštetila je živce prsta, no Grylls se nada skorom oporavku i vraćanju na 'scenu'.

"Nadam se brzom oporavku i vraćanju na snimanje. Moj put u vijetnamske džungle je predstavljao zaista tešku 'misija', jer su ta mjesta veoma opasna, pogotovo ako se povrijedite", kazao je Bear koji već nekoliko godina svijetu pokazuje tehnike preživljavanja na najsurovijim mjestima svijeta.

Nove epizode Beara Gryllsa, čovjeka koji se proslavio filmom 'Man vs. Wild', u kojima prikazuje tehnike preživljavanja počet će se širom svijeta putem kanala Discovery emitirati još od naredne sedmice.

Inače, prošlog decembra neustrašivi Grylls je također imao nezgodu na snimanju nakon čega se sa ekipom morao vratiti u Veliku Britaniju. Želeći svijetu pokazati kako 'preživjeti' na Antarktiku pao je i slomio ruku.