|

Bear Grylls otkazao dolazak u Bosnu i Hercegovinu

Bear Grylls otkazao dolazak u Bosnu i Hercegovinu
0
S
Piše: A. Karadža
21.1.2011. u 13:30
122
komentara
0

dijeljenja
Bear Grylls otkazao dolazak u Bosnu i Hercegovinu
Discovery Channel otkazao je snimanje dvije epizode emisije "Mans vs. Wild" sa legendarnim Bearom Gryllsom, koje su se u februaru trebale snimati u Bosni i Hercegovini, saznaje portal Sarajevo-x.com.
Podsjetimo da je vijest o dolasku TV-zvijezde u našu zemlju objavljena u oktobru prošle godine, što je privuklo veliku pažnju ljubitelja čovjeka koji je svojim avanturama stekao planetarnu slavu.

Prema našim informacijama, Discovery Channel otkazao je dolazak u našu zemlju zbog prevelike medijske buke koja je nastala objavom informacije o Gryllsovom dolasku.

Prevelika pompa

Nakon objavljivanja informacije da ekipa Discovery Channela sa Gryllsom stiže u BiH, na adresu ove TV-kuće stigli su brojni novinarski upiti zbog čega su producenti odlučili otkazati dolazak.

Sigurno je da Grylls u februaru neće doći u našu zemlju, a postoji mogućnost da se odredi drugi termin pod daleko strožijim uslovima.

Junak nove generacije slavu je stekao emisijom "Ultimate Survivor", u kojoj svojoj publici pokazuje načine kako preživjeti u najokrutnijim prirodnim okruženjima na planeti.

Specijalac SAS-a

Ipak, njegov put do uspjeha nije bio nimalo lagan. U 21. godini slomio je kičmu na tri mjesta nakon skoka sa padobranom. Mislio je da nikada više neće prohodati, ali je snagom volje i napornim vježbanjem uspio prebroditi tešku nesreću. Oporavak je krunisao usponom na Mount Everest u 23. godini, čime je postao najmlađi Britanac u historiji kojem je to pošlo za rukom.

Vještine preživljavanja stekao je kao član specijalne britanske vojne jedinice Special Air Service (SAS), gdje je služio sve do padobranske nesreće.
Prijavi grešku


Komentari (122)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...