Holivudska ikona
0

BBC snima seriju o posljednjih šest mjeseci života Marilyn Monroe

Klix.ba
Posljednjih šest mjeseci života holivudske glumice Marilyn Monroe bit će prikazani u novoj seriji producentske kuće BBC Studios koja će istražiti njen odnos s moćnicima holuvudskih studija i američkim predsjednikom Johnom F. Kennedyem.

Radni naslov serije je "Posljednji dan Marilyn Monroe", a zasnovana je na dijelovima knjige Keitha Badmana "Posljednje godine Marilyn Monroe: Nevjerovatna istinita priča".

Producent serije je Simon Lupton, a scenarij potpisuje Dan Sefton koji kaže da je "oduševljen prilikom da ovu nevjerovatnu priču prenese na ekran".

Marilyn Monroe preminula je 1962. godine u 36. godini, a kao uzrok smrti navodi se predoziranje tabletama za spavanje. U međuvremenu je njena smrt izazvala mnogo kontroverzi i spekulacija.

"Želja Marilyn Monroe da je ozbiljno shvate kao glumicu i njena bitka s moćnim ljudima koji kontrolišu producentske kuće je, nažalost, podjednako aktuelna i danas", rekao je Dan Sefton.

Izvršna producentica Anne Pivčević kaže da je riječ o ambicioznom projektu koji će se baviti velikim temama poput ljubavi, moći, vjernosti i politike.

"Iako je bila obožavana širom svijeta, svi su joj davali lažnu nadu pa se Marilyn prije smrti osjećala izdanom, napuštenom i cinično prevarenom. Njena smrt rastužila je cijeli svijet, a od nje napravila legendu", rekla je Pivčević.

Još uvijek nije poznato ko će glumiti u seriji.