{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BBC i Geldof će napraviti dokumentarac "Human Planet"

S
18.4.2007. u 12:25
0
0
BBC i Geldof će napraviti dokumentarac "Human Planet"
0
BBC i Geldof će napraviti dokumentarac "Human Planet"
BBC se udružio sa osnivačem Liv Aida, Bobom Geldofom, kako bi napravili "najveći sociološki i antropološki projekt u historiji svijeta". Biće to kombinacija televizije i internet sadržaja kojima je cilj zabilježiti historiju svakog ljudskog društva na planeti.
BBC će napraviti osmodijelnu seriju "The Human Planet" u punom HD-u. Nju će pratiti projekt "Dictionary of Man" kojeg će koproducirati BBC Worldwide i BBC-eva ekipa koja je zaslužna za nevjerovatne dokumentarne serijale poput "Planeta Zemlja," "Život na Zemlji" i "Plava planeta."

Geldofof "Dictionary of Man", kojeg će raditi u partnerstvu sa filamšem Johnom Maguirem, sastojat će se od 900 polusatnih filmova za TV ili online emitovanje. Tu će biti različiti pogledi na različite grupe i plemena koje etnolozi i antropolozi identificiraju i smatraju "osnovnim blokovima za izgradnju ljudske civilizacije".

"The Human Planet" sigurno neće biti emitovan prije 2010. godine, dok se web site i digitalne arhive već prave.

Geldof je bio iskren kada je govorio o troškovima snimanja jednog tako velikog projekta, kojem kraj nije tačno označen.

"Budžet će biti je***o ogroman, ali doći do novca neće biti veliki problem, koliko će biti teška sama izrada filma. Vjerujem da ćemo za ovakav projekat imati velike grantove", rekao je Geldof i dodao da iako će troškovi snimanja biti veliki, dok će izgradnja web arhitekture, na kojoj se već radi biti znatno jeftinija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: