{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Barimba i prijatelji priskaču u pomoć djeci nakon poplava

27.5.2014. u 18:25
73
9
Barimba i prijatelji priskaču u pomoć djeci nakon poplava
73
Barimba i prijatelji priskaču u pomoć djeci nakon poplava
Prva klapa na snimanju posebne epizode poznatog dječijeg serijala "Barimba" pala je u studiju produkcijske kuće Marletti.
U ovoj epizodi, iskusni moreplovac Barimba i njegovi mali prijatelji, razgovaraju o tome šta se desi nakon poplava, te koje sve opasnosti vrebaju djecu i kako se od njih zaštititi.

Cilj produkcije je da se najmlađima, na zabavan način prilagođen njihovom uzrastu, ukaže na opasnosti, kojima i djeca i odrasli mogu biti izloženi tokom i nakon prirodnih nesreća kakve su poplave. Prijateljski lik Barimbe djeci govori o važnosti lične higijene, koja je presudna u zaštiti od zaraznih bolesti, ispravnom korištenju vode, ali i tome kako se zaštititi od mina, koje su nakon poplava, jedna od najvećih prijetnji sigurnosti i životima građana, a naročito djece.Pored animiranog filma, Barimba će se pojaviti i u šest kratkih televizijskih i radiospotova, od kojih svaki sadrži ključne poruke o higijeni, sigurnosti i zaštiti, koje su prethodno verifikovale i nadležne institucije u BiH.

Najupečatljiviji dio u okviru produkcije je pjesma "Peri ruke", koja već nakon prvog slušanja ulazi u uho, a s njom, nadamo se, i osnovna poruka o tome kako ostati zdrav.

Produkciju animiranog filma i spotova, koji će se emitovati na programima Javnog RTV servisa, te lokalnih radio i televizijskih stanica, kao i na društvenim medijima, omogućili su UNICEF, Misija OSCE-a i World Vision BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: