Vanja the Frog na "turneji"
0

Banjalučani sviraju u Tuzli, Bihaću B. Gradišci i u Sarajevu

Piše: V. T.
Mladi banjalučki band Vanja the Frog, nakon serije uspješnih nastupa u svom gradu, uskoro planira održavanje koncerata u drugim gradovima BiH.

Prvi u nizu koncerata u sklopu projekta koji je nazvan Tribute to Amy Winehouse održat će se 29. oktobra u tuzlanskom Domu omladine, a poslije toga 5. novembra slijedi svirka u bihaćkom klubu Santos.

Nakon Tuzle i Bihaća, mladi banjalučki umjetnici nastupit će u Bosanskoj Gradišci, a za 26. novembar zakazan je koncert u sarajevskom klubu Sloga.

Na svojim nastupima Vanja The Frog, uz pomenute pjesme preminule zvijezde Amy Winehouse, sviraju i hitove bandova Letu Štuke, Elemental, Lollobrigida, Olivera Mandića, Aleksandre Kovač i mnogih drugih.

Ovu mladu banjalučku muzičku ekipu čine mladi vokal Vanja Mišić, klavijaturistica Sanja Čolić - Zelić, basista Vladimir Jeličić, gitarista Đurica Štula i bubnjar Saša Kasalović.

Ukoliko želite da ih čujete i sami prosudite o kakvom bandu se radi, u narednom periodu posjetite jedan od gradova gdje su najavljeni koncerti.