Kino Meeting Point
0

Baloni najavili početak prikazivanja "Nebesa"

Sarajevo-x.com
Sarajlije su prošle sedmice svjedočile neobičnom prizoru – centralni dio grada bio je preplavljen balonima svih boja. Riječ je o kampanji kina Meeting Point pokrenutoj povodom početka prikazivanja filma "Nebesa". Posebno su bili oduševljeni naši najmlađi sugrađani koji su sa nestrpljenjem očekivali ovaj film.

Animirani film "Nebesa" ("Up") publika u Meeting Pointu može pogledati od 3. septembra, a riječ je o originalnoj - titlovanoj verziji koji se prikazuje u terminima od 18 i 20 sati. Sinhronizovanu verziju filma od istog dana publika može pogledati u multipleksu Cinema City.

Film "Nebesa" imao je čast otvoriti ovogodišnji Cannes Film Festival, a značajno je pomenuti da su njime oduševljeni i publika i kritičari koji ga uspoređuju s "Čarobnjakom iz Oza" i djelima Jeana Cocteaua i Orsona Wellesa. Kritika "Nebesa" naziva "još jednim remek-djelom Pixara", "predivnim filmom" u kojem su "dva od tri glavna lika starci, što je pravo čudo u eri opsjednutoj mladošću". Jedna od kritika ističe da je to "film koje se mora vidjeti - u bilo kom formatu".