{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Bakraču i filmu "Ostavljeni" nagrada u Portugalu

S
16.6.2011. u 09:12
0
4
Bakraču i filmu "Ostavljeni" nagrada u Portugalu
0
Bakraču i filmu "Ostavljeni" nagrada u Portugalu
Adis Bakrač i film "Ostavljeni" dobitnici su nagrade na internacionalnom filmskom festivalu Festroia u Portugalu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Na 27. Internacionalnom filmskom festivalu Festroia u Portugalu u jednoj od tri zvanične selekcije "Primeiras Obras/First Works" film "Ostavljeni", rađen u HEFT produkciji, dobitnik je glavne nagrade za prvi film.

U ovoj selekciji takmičilo se 12 igranih filmova iz cijelog svijeta. Žiri za ovu selekciju činili su: Sao Jose Correia - poznata portugalska glumica, Dana Dimitru Chelba - direktorica Festivala u Bukureštu i Ferenc Moldovany - mađarski reditelj i producent.

Na dodjeli nagrada na završnoj ceremoniji predstavnica žirija Correia je izjavila da je odluka za najbolji film u selekciji Primeiras Obras/First Works "Ostavljeni" Adisa Bakrača donesena jednoglasno. Kao obrazloženje je navedeno da su rediteljski pristup i estetika originalni i doslijedni te se pohvaljuju kreacije mladih glumaca u filmu, na čelu sa Tonyjem Grgom.

Na festivalu film "Ostavljeni" je predstavljao producent Almir Šahinović, koji je i primio nagradu u ime reditelja filma."Nakon prve projekcije našeg filma reakcije profesionalaca i gostiju festivala bile su jako dobre. U filmu su zaista prepoznate sve njegove kvalitete i namjere da ispričamo ovu tešku, ali u isto vrijeme humanu priču, koja može da zadesi bilo koga, ne samo u BiH, već bilo gdje u svijetu", rekao je Šahinović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: