Zvanično
0

Baho Topalbećirević odlazi sa malih ekrana

Sarajevo-x.com
Sabahudin Topalbećirević Baho, urednik Sportske redakcije Federalne televizije, sinoć je u živom javljanju sa završnice Olimpijskih igara u Pekingu, saopćio gledaocima FTV-a da se definitivno oprašta od televizije.

Njegovo mjesto privremeno će zauzeti Kemal Ahmetović dok menadžment Federalne televizije ne donese drugu odluku, kazala je za naš portal Duška Jurišić, urednica Informativno-političkog programa Federalne televizije.

"Žao mi je što se Baho odlučio na ovaj korak, ali nažalost mi ništa nismo mogli učiniti, jer je odluku o povlačenju donio prije nekoliko mjeseci. Iz razgovora sa Topalbećirevićem zaključila sam da je došlo do zasićenja i da on ustvari želi nove izazove", istakla je Jurišić, dodajući da je Topalbećirević bio televizijska zvijezda i da je teško pronaći zamjenu.

"Poštujemo njegovu želju. Istina je da smo ga nagovarali da ostane, međutim teško se miješati u intimne odluke. Međutim jedno je sigurno da je Baho doživio vrhunac svoje televizijske karijere", dodala je Jurišić.