"Poluvrijeme sa šampionima"
0

Baho na PINK-u radi sportsku emisiju

Sarajevo-x.com
Sabahudin Topalbećirević, nekadašnji urednik Sportske redakcije na FTV-u, postao je dio tima Sportske redakcije ružičaste televizije.

Krajem oktobra na programu Pinka BH starta i Topalbećirevićeva emisija pod nazivom „Poluvrijeme sa šampionima" u kojoj će se kao gosti pojaviti 30 velikih šampiona sa prostora bivše zajedničke.

Velikani sporta, ljudske gromade govoriće o svom životu, napornim treninzima, velikim pobjedama i porazima, aferama, ženama i o svemu uzbudljivom što se moglo dešavati za vrijeme njihovih briljantnih karijera.

Mehmed Baždarević, Slaven Bilić, Vlade Divac, Faruk Hadžibegić, Dragan Kičanović, Ćiro Blažević, Sead i Safet Sušić samo su neki od vrhunskih sportista koji će se pojaviti u ovom serijalu.

"U svakoj emisiji imat ćemo prilog o karijeri šampiona, golove, izjave, reportaže sa željom da vrijeme jednog poluvremena prođe brzo, uzbudljivo i kako bi rekli sportski komentatori sa puno šansi tako da gledaoci upoznaju kompletnu ličnost kojoj su se nekada divili kroz sportske rezultate i pobjede" otkrio je Sabahudin Topalbećirević.

Također, u svakoj emisiji biće i po najmanje jedno iznenađenje za samog gosta.

Neko koga dugo nisu vidjeli, pjevač ili pjevačica koju vole, ili naprimjer policajac kojeg je Zvonimir Boban udario u onoj čuvenoj utakmici na zagrebačkom Maksimiru 1990. godine između Dinama i Crvene Zvezde.

Sabahudin Topalbećirević, čovjek koji je u svojoj novinarskoj karijeri prenosio čak 25 finalnih nogometnih utakmica, izvještavao sa četiri svjetska i četiri evropska prvenstva, vršio prijenose sa olimpijskih igara u Sidneyu i Pekingu i čak pet puta uživo pratio evropsko prvenstvo u košarci, o skorom prelasku na ružičastu TV kaže:

"Osjećam se izvanredno među mladim i neopterećenim kolegama koji su me zaista sjajno dočekale. Krunom svoje karijere smatram činjenicu da ću u Sarajevo dovesti velika sportska imena, a to ću raditi sa velikim zadovoljstvom sve dok iduće godine ne pređem na jedno sasvim novo radno mjesto."