Hit u najavi?
16

Autor serije "Squid Game" najavio novi projekat: Stiže nešto još brutalnije

I. B.
Stiže nešto još brutalnije (Ilustracija: Shutterstock)
Stiže nešto još brutalnije (Ilustracija: Shutterstock)
Nakon što je prošlu godinu obilježila bizarna korejska serija "Squid Game" njen autor sada je najavio novi projekat, a sudeći po onome što je nagovijestio, čini se da je "crveno svjetlo, zeleno svjetlo" bilo tek dječja igra.
Naime, Hwang Dong-hyuk prihvatio se novog, još brutalnijeg projekta, a riječ je o filmu "Killing Old People Club" zasnovanom na romanu legendarnog italijanskog pisca Umberta Eca.

Stoga, ako ste mislili da je užasno gledati kako ljude hladnokrvno ubija džinovska lutka, prava avantura, poručuje on, tek slijedi.

"Biti će više nasilja nego u Squid Gameu", izjavio je Dong-hyuk koji se već bacio na novi projekat, a dosad je ispisao 25 stranica scenarija.

Iako takva kakva jest, serija "Squid Game" osvojila je gledatelje širom svijeta. Neflix ju je proglasio najvećom i najpopularnijom originalnom serijom svih vremena, no u cjelosti povratna informacija o njoj je ona da je prepuna "pretjeranog nasilja".

Osim novog projekta, Hwang je najavio i drugu sezonu spomenute serije, čiji datum prikazivanja još uvijek nije poznat, ali se vjeruje da će svjetlost dana ugledati 2024. godine.

"Bilo je toliko reakcija, pritiska i potražnje oko druge sezone. Ne osjećam se kao da nam ostavljate izbora. Ali, reći ću da će se druga sezona sigurno desiti. Trenutno sam u procesu planiranja", rekao je kreator dodavši kako ćemo glavnog lika prve sezone Seong Gi-huma, ujedno i dobitnika Zlatnog globusa, ponovo imati priliku gledati.