Nova turska serija na TV1Mreži
0

Atraktivni Nejat İşler i Belçim Bilgin u "Potrazi za pravdom"

Klix.ba
U novoj turskoj seriji "Potraga za pravdom" na TV1Mreži u glavnim ulogama se pojavljuju Nejat İşler i Belçim Bilgin.

U glavnoj ulozi, dobroćudnog i naivnog Alija, nove turske ljubavne drame "Potraga za pravdom" pojavljuje se Nejat İşler, koji je profersionalno u svijet sapunica kročio 1994.godine, a ljubav prema glumi osjetio na drugoj godini tehničkog studija kada ga se, nakon jedne posjete teatru, intenzivno dojmila predstava Dantonova smrt.

Bila je to prekretnica u njegovm životu. Napustio je tehnički fakultet, upisao I završio studij glume na Mimar Sinan univerzitetu te potom osnovao I svoj vlastiti Kahramanlar ve Soytarılar teatar. Dobitnik je brojnih nagrada I priznanja za najbolje odirane uloge, ali ipak kaže: "Cilj mi nije biti poznat, već raditi svoj posao najbolje". Uloga Alija potvrdila je njegovu popularnost u Turskoj.

Prelijepa Belçim Bilgin, čiji lik, zahvaljujuću njenoj karijeri I ljepoti krasi naslovnice mnogih magazina, uključujući I Elle, igra glavnu žensku ulogu u seriji, Zilhu. Internacionalnu karijeru ostvarila je glavnom ulogom u iračkom filmu kurdskog reditelja Hiner Saleema, Kilometar Zero, koji je 2005. godine bio u oficijelnoj selekciji Kanskog filmskog festivala. I ove godine Belçim je zablistala na crvenom tepihu Kanskog festivala zbog uspješno odigrane glavne uloge u krakometražnom filmu Tišina (Silence), također nominovanog za Zlatnu palmu.

Seriju možete gledati svakim radnim danom od 3. septembra u 20 sati na TV1Mreži.

TV1