Film/TV
1

"Asterix i Obelix u Britaniji" u multiplexu Ekran

Klix.ba
Filmski program Family Centra Ekran Zenica od 08. novembra predvodi urnebesna zabava za sve generacije, igrana animirana 3D komedija "Asterix i Obelix u Britaniji 3D".

Rimljanima je odzvonilo, a čarobni napitak se vratio. Godina je 50. p.n.e., a Cezar je gladan novih osvajanja. Kao vođa slavnih legija, odlučit će da napadne ostrvo koje se nalazi na samom kraju poznatog svijeta, misterioznu zemlju pod imenom Britanija. Pobjeda je brza i zagarantovana. Mada... jedno maleno selo uspijeva da se odbrani, ali posustaju, pa će Kordelija, kraljica Britanaca, odlučiti da pošalje svog vjernog oficira Antiklimaksa da potraži pomoć od Gala, u još jednom malenom selu poznatom po svom otporu prema najezdi Rimljana.

U tom selu, Asteriks i Obeliks već imaju pune ruke posla. Njihov starješina im je povjerio zadatak da od Samožderiksa, njegovog dosadnog nećaka koji je nedavno došao iz Lutecije, naprave pravog muškarca. A njihov zadatak nije ni blizu kraja...

Termini projekcija svaki dan od 15:00, 17:00 i 19:00 sati. Subotom i nedjeljom dodatni termini od 11:00 i 13:00 sati.

Od 08. novembra na programu Ekrana će se naći i Balkanski ljubavni ep i gangsterska drama o bosanskim Romima iz porodice Mirga pod nazivom "Šangaj" (Shanghai Gypsy). U filmu igra šest poznatih bosanskohercegovačkih glumaca: Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Haris Burina, Saša Petrović, Jasna Diklić i Miodrag Miki Trifunov, a pored njih u projektu su još Asli Bayram, Visar Vishka, Goran Navojec i Voja Brajović, kao i brojni slovenski glumci Marjuta Slamič, Bojan Emeršič, Vlado Novak... dok je muziku za film radio Saša Lošić. Glavni lik filma je Lutvija Belmondo Mirga, čiji je otac ostavio porodicu u Bosni i otišao u bijeli svijet po svoj dio uspjeha. Za njega, ali i sina Belmonda, bijeli svijet su bile Slovenija i susjedna Italija. Tu će Belmondo naći i ženu svog života, lijepu Amandu. Svi zajedno prave svoje selo iz snova - Šangaj.

Termini projekcija svaki dan od 20:15 sati.

Za sve ljubitelje horora koji su propustili Halloween pretpremijeru, priliku da to nadoknade pruža redovno prikazivanje 3D nastavka misterioznog horora utemeljenog na jednoj od najpopularnijih videoigara "Silent Hill: Otkorovenje 3D". Već dugi niz godina Heather Mason i njen otac bježe od nepoznatih, neshvatljivih i ubojitih sila koje ih prate gdje god krenu. No, misteriozni događaji dolaze do kritične tačke baš na Heatherin osamnaesti rođendan, kada ona upada u stravičan košmar isprepleten groznim noćnim morama i sumornom stvarnošću. Uskoro Heather otkriva da se iza njenog identiteta krije mnogo više nego što je dotad mislila, a jedina osoba koja joj može pomoći je njen otac koji je nestao. Kako bi razotkrila misteriju i jednom zauvijek porazila demonske sile koje ju prate, Heather odlazi u Silent Hill, jezivi gradić koji skriva njene najveće strahove.

Termini projekcija svaki dan od 21:00 sat.