Film/TV
4

"Asteriks i Obeliks u Britaniji" i "Otkrovenje" u Cinema Cityju

Klix.ba
Protekli vikend sarajevska publika imala je priliku uživati u novom nastavku filma o Jamesu Bondu, dok je Cinema City Art house ponudio izvrsnu zabavu uz film "Šangaj".

Nova filmska sedmica od 8. novembra donosi četiri nova naslova uz koje će se naša publika zabaviti i uživati.

Avanturistička komedija "Asteriks i Obeliks u Britaniji" (Asterix and Obelix: God Save Britannia 3D) donosi zabavu i avanturu.

Godina je 50. p.n.e. i Cezar je željan novih osvajanja. Odlučio je osvojiti otok koji leži na samom kraju poznatog svijeta, tu tajanstvenu zemlju poznatu kao Britanija. Jedno maleno selo odolijeva napadima, ali njegove snage sve su slabije pa Kordelija, britanska kraljica, šalje svog najvjernijeg časnika Antiklimaxa da potrži pomoć kod Gala. U tom selu Asterix i Obelix već imaju pune ruke posla. No, nažalost, ništa ne ide prema planu...

"Otkrovenje" (Silent Hill) se vraća na filmsko platno, ovoga puta u 3D verziji! Dugi niz godina Heather i njen otac bježe od nepoznatih i neshvatljivih sila koje ih prate. Nakon što joj otac nestane, Heather odlazi u Silent Hill, gdje saznaje istinu o sebi. Silent Hill s posebnim 3D efektima, strašniji no ikad!

Za najmlađe posjetitelje u ponudi je nova animirana avantura "Hotel Transilvanija" (Hotel Transilvania) koja donosi priču o Drakulinom raskošnom rezortu s 5 zvjezdica, gdje sva čudovišta i njihove porodice mogu mirno živjeti, slobodni od doticaja s ljudskim svijetom. No, Drakula nije samo Princ tame, nego i otac. Pokušavajući zaštititi svoju kćerku Mavis, Drakula izmišlja priče o raznim opasnostima kako bi je odvratio od njenog pustolovnog duha. Kao raj za Mavis, on otvara Hotel Transilvaniju...

Cinema City Art House je pripremio novu poslasticu za ljubitelje filma. Na repertoar dolazi domaći film "Djeca", dobitnik specijalne nagrade žirija na Filmskom festivalu u Kanu.

Pogledajte film koji je ovogodišnji kandidat BiH za izbor filmova za prestižnu nagradu Oscar.

Već od 15. novembra naši posjetitelji će uživati u dugo očekivanoj epskoj završnici Sumrak sage, "Praskozorije 2. dio". Ulaznice za premijeru filma možete kupiti na blagajnama Cinema Cityja u specijalnoj ponudi od 12. novembra.

Od 15. novembra u Cinema Cityju možete pogledati i film "Oteta" (Stolen). Priča prati Willa Montgomeryja (Nicolas Cage), vrhunskog lopova koji je završio na izdržavanju osmogodišnje zatvorske kazne i potom želi promijeniti život i ostaviti prošlost iza sebe. Međutim, otimaju mu kćer i on kreće u opasnu potragu.

Sve upite možete poslati na info e-mail: [email protected].