Film/TV
0

Arnold Schwarzenegger guverner ili ipak ne?

Klix.ba
Poznati hollywoodski glumac Arnold Schwarzenegger u svojim filmovima uvijek glumi odlučnog junaka, spremnog da puca iz pištolja ili krene u akciju u bilo kojem trenutku, ali u stvarnom životu situacija je potpuno drugačija.

Schwarzenegger još nije siguran da li želi postati političar ili ne. Nekoliko dana nakon objave da se neće kandidirati za guvernera Kalifornije na izborima u oktobru, njegov glavni politički savjetnik izjavio je kako su mu još uvijek nepoznate stvarne namjere ovog austrijskog glumca.

"Više ne znam šta da očekujem, jer Arnold dobiva mnoge telefonske pozive od ljudi koji bi zaista željeli da se kandidira, tako da sada čekam šta će mi on sam reći." – izjavio je savjetnik George Gorton za Reuters.

U srijedu je glasnogovornik Republikanske stranke Rob Stutzman izjavio da je Arnie, zvijezda filmova "Terminator", ipak odustao od izbora, dok je u četvrtak Gorton izjavio da će Schwarzenegger konačnu odluku morati donijeti u narednih 7 dana.

Bivši Mr. Universe također je jako neodlučan kad su u pitanju i filmski projekti što djeluje frustrirajuće na producente. Krajnji datum kandidature za guvernera je 9. avgust.