|

Arapsko-izraelski sitcom za bolje razumijevanje

Arapsko-izraelski sitcom za bolje razumijevanje
0
S
Sarajevo-x.com
14.12.2007. u 09:21
0
komentara
0

dijeljenja
Arapsko-izraelski sitcom za bolje razumijevanje
Glavni lik sitcoma "Arab Work" je Amjad, arapski novinar koji živi i radi u Izraelu i koji, na svaki mogući način, pokušava da se uklopi u sredinu i da bude prihvaćen. Njegov očaj za uklapanjem u izraelsko društvo tjera ga na neurotične poteze koji, iako žalosni jer su nastali iz stvarnih dešavanja, djeluju smiješno.
Svake sedmice, pola sata "Arab Work" koristi se crnim humorom i šalama na račun obje nacije i to na televiziji kojom dominira slika Arapa kao opasnog i lošeg naroda.

Sitcom se počeo prikazivati krajem novembra, a već bilježi brojne uspjehe. Prve epizode pratilo 22% izraelskih domaćinstva, a Channel 2, izraelska TV stanica već je odlučila kupiti i drugu sezonu ove humoristične serije.

No, "Arab Work" nije samo humoristična serija o životu arapske manjine u Izraelu. Serija je zapravo rizičan pokušaj da se, koristeći humor i smijeh, približe dvije godinama zaraćene strane.

"Show nije savršen, ali mi volimo kazati da je ovo izraelsko-araapski 'Bill Cosby Show'. Ovo je prilika da Jevreji čuju i jedan drugi glas Arapa“, objasnio je za AP Vered Livine, izvršni direktor Agende, jedne izraelske filmske kuće.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.