{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Arapsko-izraelski sitcom za bolje razumijevanje

S
Sarajevo-x.com
14.12.2007. u 09:21
0
0
Arapsko-izraelski sitcom za bolje razumijevanje
0
Arapsko-izraelski sitcom za bolje razumijevanje
Glavni lik sitcoma "Arab Work" je Amjad, arapski novinar koji živi i radi u Izraelu i koji, na svaki mogući način, pokušava da se uklopi u sredinu i da bude prihvaćen. Njegov očaj za uklapanjem u izraelsko društvo tjera ga na neurotične poteze koji, iako žalosni jer su nastali iz stvarnih dešavanja, djeluju smiješno.
Svake sedmice, pola sata "Arab Work" koristi se crnim humorom i šalama na račun obje nacije i to na televiziji kojom dominira slika Arapa kao opasnog i lošeg naroda.

Sitcom se počeo prikazivati krajem novembra, a već bilježi brojne uspjehe. Prve epizode pratilo 22% izraelskih domaćinstva, a Channel 2, izraelska TV stanica već je odlučila kupiti i drugu sezonu ove humoristične serije.

No, "Arab Work" nije samo humoristična serija o životu arapske manjine u Izraelu. Serija je zapravo rizičan pokušaj da se, koristeći humor i smijeh, približe dvije godinama zaraćene strane.

"Show nije savršen, ali mi volimo kazati da je ovo izraelsko-araapski 'Bill Cosby Show'. Ovo je prilika da Jevreji čuju i jedan drugi glas Arapa“, objasnio je za AP Vered Livine, izvršni direktor Agende, jedne izraelske filmske kuće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: