Film/TV
0

April i maj sa novim naslovima na platnima kina širom BiH

Piše: E. M.
Bosanskohercegovačka distributerska kuća Unafilm u narednom periodu na platna kina širom Bosne i Hercegovine donosi nove naslove.

Šefica

Nominovana za Oskara, Melissa McCarthy („Djeveruše“, „Žestoke djevojke“) u filmu „Šefica“ igra glavnu ulogu industrijskog mogula koju šalju u zatvor kad je uhvate zbog insajderskog trgovanja. Kad se ponovo pojavi na sceni i pokuša da se predstavi kao najnovija američka „slatkica“, neće svi koje je "zavrnula" moći tako lako da joj oproste i zaborave. Melissa McCarthy se pridružuju zvijezde Kristen Bell, Peter Dinklage i Kathy Bates. U režiji Bena Falcona, ova komedija je zasnovana na originalnom liku koji je stvorila Melissa McCarthy, a po scenariju koji je ona napisala zajedno sa Falconom i Steve Malloryem.

Režija: Ben Falcone Uloge: Melissa McCarthy, Kristen Bell, Peter Dinklage i Kathy Bates Scenario: Melissa McCarthy, Ben Falcone, Steve Mallory Žanr: komedija Studio: Universal

U kinima od 7. aprila 2016. godine.

Lovac i ledena kraljica

Otkrijte priču koja je bila prije Snježane u filmu „Lovac i ledena kraljica“. Chris Hemsworth i oskarovka Charlize Theron se vraćaju svojim ulogama iz „Snježane i lovca“, a pridružuju im se Emily Blunt i Jessica Chastain. Theronova igra zlu kraljicu Ravennu, koja će izdati svoju dobru sestru Freyu (Blunt) na neoprostiv način. Time će zalediti Freyino srce za ljubav i osloboditi u njoj ledenu moć za koju nije ni znala da je posjeduje. Freya će se povući u kraljevstvo daleko na sjeveru gdje će podizati vojsku lovaca koji će biti njeni zaštitnici, a imat će samo jedno pravilo, a to je da se niko od njih ne smije zaljubiti međusobno.

Kad rat za dominacijom eskalira između ove dvije kraljice, heroj koji će stati između njih bit će Freyin najelitniji lovac, Erik (Hemsworth). Uz pomoć ratnice Sare (Chastain) – jedine žene koja mu je zarobila srce – Erik će morati da pomogne Freyi da uništi svoju sestru... inače će Ravennino zlo vladati vječno. Ovog proljeća saznajte ko će dobiti rat između dobra i zla u ovoj epskoj akcionoj avanturi „Lovac i ledena kraljica“.

Režija: Cedric Nicolas-Troyan Uloge: Chris Hemsworth, Charlize Theron, Emily Blunt, Jessica Chastain, Nick Frost, Sam Claflin, Rob Brydon

Žanr: epska akciona avantura Studio: Universal

U kinima od 21. aprila 2016. godine.

Procep

Od producenata filmova "Mamula i zona mrtvih" dolazi prvi srpski naučnofantastični film.

Liz Waid, agentica CIA, koja je "spavač" u Beogradu, dobija zadatak da se pridruži timu srpskih i američkih agenata koji su poslati da nađu američki špijunski satelit koji se srušio negdje u Srbiji, i da izvuku informacije koje bi otkrile misteriju zašto je došlo do pada. Međutim, kada stignu na lokaciju otkrit će da je umjesto satelita nešto drugo došlo iz svemira, nešto što nije sa ovog svijeta. Dok im vrijeme ističe, agenti će morati da se izbore sa zlom koje ih okružuje i da shvate šta se dogodilo u svemiru, prije nego što nastupi apokalipsa. Na mjestu na kojem su se susreli smrt je mrtva!

Režija: Dejan Zečević Uloge: Ken Foree, Katarina Čas, Dragan Mićanović, Monte Markham, Denis Murić Scenario: Barry Keating, Milan Konjević Producenti: Marko Jocić, Milan Todorović, Slobodan Čiča, Ivan Pribićević, Goran Đikić, T. J. Chung Produkcija: VIKTORIJA FILM, MORE IN GROUP, BBO STAR, TALKING WOLF PRODUCTIONS, MEDIA PLUS, DIGITALKRAFT Žanr: naučno fantastični triler

U kinima od 28. aprila 2016. godine.

Loše komšije 2

Zvijezdama iz prvog dijela: Sethu Rogenu, Zacu Efronu i Rose Byrne, pridružuje se Chloë Grace Moretz u filmu „Loše komšije 2“, nastavku najpopularnije originalne komedije iz 2014. Nicholas Stoller ponovo režira film o tome šta se desi kad se roditeljska volja usmjeri protiv bliskosti sestrinstva. Sad Mac (Rogen) i Kelly Radner (Byrne) treba da dobiju drugo dijete i spremni su da naprave konačni prijelaz ka zrelom životu: da se presele u predgrađe. Ali taman kad su pomislili da su povratili komšiluk u svoje ruke i da je bezbjedno da prodaju kuću, shvataju da se do njih doselilo sestrinstvo, koje je još luđe od Teddya (Efron) i njegovog bratstva.

Pošto im je dosadio seksistički i restriktivni školski sistem, neuobičajene djevojke iz Kapa Nu odlučile su da otvore kuću u kojoj će moći da rade šta god požele. Kad Shelby (Moretz) i njene sestre, Beth (Kiersey Clemons) i Nora (Beanie Feldstein), pronađu savršeno mjesto nedaleko od kampusa, neće dozvoliti da ih činjenica da se nalazi u mirnoj ulici spriječi da prave neponovljive žurke kakve su pravili i momci.

Primorani da se obrate za pomoć jedinom bivšem komšiji koji ima umijeće da sredi nove komšinice, Radnerovi će, uz pomoć najboljih prijatelja Jimmya i Paule, dovesti harizmatičnog Teddya kao svoje tajno oružje. Ako on uspije da se infiltrira u sestrinstvo i svojim šarmom probije kroz njega, onda će tridesetogodišnjaci rasturiti dom sestrinstva Kapa Nu, ali ako misle da će njihove komšinice sjediti mirno, onda su ozbiljno potcijenili moć mlade genijalnosti i pravog ludila.

Režija: Nicholas Stoller Uloge: Seth Rogen, Zac Efron, Rose Byrne, Chloë Grace Moretz,Ike Barinholtz, Dave Franco, Carla Gallo, Christopher Mintz-Plasse,Kiersey Clemons, Beanie Feldstein, Selena Gomez i Lisa Kudrow Scenario: Seth Rogen, Nicholas Stoller, Evan Goldberg,Andrew Jay Cohen, Brendan O’Brien Žanr: komedija Studio: Universal

U kinima od 19. maja 2016. godine.