Film/TV
0

Anna Chapman nova TV-voditeljica u Rusiji

FENA
Anna Chapman (Foto: SkyNews)
Anna Chapman (Foto: SkyNews)
Anna Chapman, koja se našla u centru pažnje rusko-američke špijunske afere prošle godine, sredinom janura postat će voditeljica nove emisije na moskovskoj REN TV.

Emisija će se zvati "Tajne svijeta s Annom Chapman", dio je eksperimentalnog dokumentarnog projekta "Stvarnost" i počet će se emitirati 21. januara.

Prema riječima direktora dokumentarnog programa Mihaila Tukmačeva, materijali koji budu korišteni u emisiji bit će ekskluzivni. Ostali detalji drže se za sada u tajnosti, prenosi RIA Novosti.

Crvenokosa Chapman (28) privukla je najviše pažnju javnosti među 10 osoba koje su jula prošle godine protjerane iz SAD-a zbog sumnji da su pripadale špijunskoj mreži koja je radila za ruske tajne službe.

Svoj prvi intervju za TV-stanice dala je u decembru nakon što su u američkom izdanju časopisa Playboy objavljene njene obnažene fotografije.

Chapman je prošlog mjeseca postala članica podmlatka Ujedinjene Rusije, stranke ruskog premijera Vladimira Putina.

Ona od oktobra radi kao savjetnica u banci FondServis, sa sjedištem u Moskvi, koja investira u avionsku, svemirsku i industriju visokih tehnologija, prenio je list Kommersant.