Film/TV
0

Animirani film prethodi horor video igrici "Dead Space"

Sarajevo-x.com
Produkcijske kuće Electronic Arts i Starz Media produciraju animirani film koji će biti objavljen zajedno sa horor naučnofantastičnom video igricom “Dead Space”.

Film, koji proizvodi animacijska jedinica produkcijske kuće Starz Media Film Roman, krenut će od tačke gdje se serija stripova završava i ići će sve do početka same video igrice, obavještava Reuters.

Predstavnik Film Roman-a se nada da će animirani film doživjeti svoju premijeru između sredine septembra i kraja oktobra, dok je objavljivanje video igrice zakazano za Noć vještica, 31. oktobra.

Predstavnik Film Roman-a je izjavio da očekuje da ovo bude pravi događaj. Uz to dodaje: “Osjećamo da ćemo privući kako fanove video igrica tako i fanove naučne fantastike i animacije”.

Postoje dvije verzije filma, jedna blaža, namijenjena prikazivanju na TV-u, i jedna u DVD formatu, sa više krvi i prostijeg jezičkog sadržaja. Kako prenosi Reuters, produkcijska kuća Starz se nada distribuciji filma putem internata.

Produkcijska jedinica Film Roman je nekoliko godina djelovala sa proizvođačem i izdavačem video i kompjuterskih igrica Electronic Arts na izradi igrica. Predstavnik Film Roman-a ističe da je ovo najbolja koju su dosad proizveli, a iza ove animacijske kuće stoje poznate animirane serije “The Simspons” i “King of the Hill” kao i video igrica namijenjena predškolskom uzrastu "Wow! Wow! Wubbzy!".