|

Animirani film "Metropia" od petka na repertoaru

Animirani film "Metropia" od petka na repertoaru
0
F
FENA
3.2.2011. u 12:16
0
komentara
0

dijeljenja
Animirani film "Metropia" od petka na repertoaru
Sarajevska publika će od petka, 4. februara u kinu Meeting Point moći pogledati animirani film "Metropia", ostvarenje Tarika Saleha u kojem su likovima glasove posudili Vincent Gallo, Juliette Lewis, Udo Kier i Stellan Skarsgård.
Film donosi priču o mračnoj budućnosti bez nafte. Stvorena je gigantska podzemna mreža ispod Evrope, u kojoj glavni lik Roger odbija živjeti. Roger čuje i zagonetne glasove u glavi, pa počinje shvaćati da neko izvana nadzire njegov život. Da bi izmakao sveobuhvatnoj kontroli, Rogeru treba pomoć - supermodela Nine.

Dokumentarni film "Mila traži Senidu" reditelja Roberta Tomića Zubera ostaje na repertoaru kina Meeting Point, ali će u narednim danima igrati u terminu od 19.00 sati.

Ovaj film prikazan je na 16. Sarajevo Film Festivalu gdje je osvojio Nagradu za ljudska prava.

Film govori o Mili Janković (Senida Bećirović) djevojčici nestaloj u maju 1992. godine, kada su u njeno mjesto Caparde, u BiH, ušle srpske vojne snage. Pedeset mještana, među njima i njena majka Senada (25) i starija sestra Sanda (3), nestalo je ili je ubijeno.

Šesnaest se godina vjerovalo da je i tada devetomjesečna Senida doživjela istu sudbinu. No, Senidina priča je ipak nastavljena. Godine 1993. malu Senidu smještaju u beogradsku obitelj Janković, u dom Živke i Živana.

Odgajana u građanskoj, imućnoj, pravoslavnoj obitelji Senida dobija novo ime - Mila Janković.

Meeting Point ni ovoga vikenda nije zaboravio svoju najmlađu publiku. Mališani i njihovi roditelji u okviru Porodičnog kina vikendom u subotu i nedjelju će moći vidjeti Disneyev film "Dinosaur" u režiji Erica Leightona i Ralpha Zondaga.

U okviru programa Kinoteka četvrtkom, koji se realizira u saradnji s Kinotekom BiH, publika će u kinu Meeting Point večeras imati priliku da pogleda kultni film "Ratovi zvijezda: Nova nada". Riječ je o ostvarenju Georga Lucasa iz 1977. godine, saopćeno je iz kina Meeting Point.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.