Premijera u augustu
4

Animirana avantura "The Angry Birds Movie 2" od 15. augusta u bh. kinima

Klix.ba
Stigao je prvi trailer predstojeće avanture "The Angry Birds Movie 2" koja je nastavak filmske adaptacije video igre iz 2016. godine. Isto tako, stigli su i prvi sinhronizirani traileri na hrvatski i srpski jezik.

U distribuciji Con filma, zvaničnog zastupnika studija Sonyja, film će započeti s prikazivanjem u bh. kinima od 15. augusta ove godine.

Igra "Angry Birds" globalni je fenomen koji je prije nekoliko godina zaludio svijet. Radi se o megapopularnoj franšizi video igara nastaloj u decembru 2009. godine koja je od tada doživjela pravu eksploziju i proširila se s mobilnih uređaja na konzole i računare.

S preko tri milijarde preuzimanja igrice na svim platformama nosi titulu apsolutnog rekordera u broju preuzimanja neke besplatne igre u historiji. Sama igra nazvana je najvećim uspjehom svih vremena kada su u pitanju mobilne aplikacije stoga nije ni čudo da filmske realizacije nižu ovakve uspjehe.

Novi animirani film fokusiran je potpuno na novog lika, Zetu, kojoj je glas posudila Leslie Jones. Zeta živi na zaleđenom, izoliranom ostrvu gdje joj postaju dosadne zaleđene stvari koje joj otimaju tuljani i onda kada ih uspije otopiti.

Njen plan je da pronađe novo mjesto za život kada počinje sve oko sebe gađati ledenim kuglama. Tako će jedna kugla stići i do ostrva na kojem žive ptice i prasići.

Glasove drugim likovima u animiranoj avanturi posudili su Peter Dinklage, Dove Cameron, Awkwafina, Jason Sudeikis, Sterling K. Brown, Bill Hader, Josh Gad i mnogi drugi.

Film je režirao Tony Leondis, a korežirao John Rice, dok je za scenarij zaslužan Peter Ackerman.