Prepravljen scenarij
0

Angelina umjesto Toma Cruisea u novom filmu

Sarajevo-x.com
Angelina Jolie zamijenit će Toma Cruisea u špijunskom trileru nakon što je filmski studio odlučio da glavni karakter u filmu ipak bude ženskog spola.

Američki glumac Tom Cruise bio je originalno predviđen za ulogu Edwina A. Salta, agenta CIA-e koji je u bijegu zbog krivih optužbi da je ruski špijun.

Nakon što se Cruise povukao iz projekta, nekoliko muških glumačkih zvijezda iskazalo je interes za ulogu ali njih je pretekla zanosna Angelina Jolie, za koju se specijalno prepravlja scenarij filma, prenio je časopis Variety.

33-godišnjakinja jedna je od rijetkih žena koju možemo vidjeti u akcijskim filmovima na koje su dosad ekskluzivno "pravo" imali muškarci tj. uloge akcijskih heroja uvijek su bile rezervirane za glumce iz reda jačeg spola.

No, Jolie je igrajući Laru Croft u Tomb Raideru i kao junakinja filma Wanted ostvarila profit od 132 miliona dolara.

Špijunski triler označit će Angelinin povratak na velika platna nakon rođenja blizanaca Vivienne Marcheline i Knoxa Leona prošlog mjeseca.

Glumica trenutno živi u Južnoj Francuskoj s životnim partnerom Bradom Pittom i njihovo šestoro djece.

Uskoro počinje i prikazivanje filma Changeling, redatelja Clinta Eastwooda, u kojem Angelina Jolie glumi očajnu majku čijeg su sina kidnapovali. Film će svečanu premijeru imati na filmskom festivalu u Cannesu u oktobru, a Angelini za ovu ulogu mnogi predviđaju i nominaciju za Oscara.