Film/TV
0

Angelina razočarana što svoj novi film neće snimati u Pakistanu

Sarajevo-x.com
Angelina Jolie izjavila je kako je razočarana što nije moguće da snimi svoj najnoviji film, koji govori o otmici i ubistvu novinara Daniela Pearla, na originalnoj lokaciji u Pakistanu.

31-godišnja glumica upravo treba početi sa snimanjem svog novog filma A Mighty Heart, koji govori o američkom novinaru Danielu Pearlu koji je bio otet i ubijen u Pakistanu 2002. Međutim, zbog sigurnosnih razloga, film će se snimati u Indiji. Jolie glumi udovicu Daniela Pearla, Mariane, a film režira Michael Winterbottom.

"Razočarana sam što nismo mogli snimati u Pakistanu, zemlji koju ja osobno volim i koju sam posjetila tri puta.“, izjavila je Angelina.

[SLIKA]1[/SLIKA]

"Razgovarali smo sa ljudima sa svih nivoa pakistanske vlade i nije bilo nikakvih zamjerki, ali postalo je jasno da je bolje da se snimanje izvrši u Indiji.“, izjavio je njen savjetnik za Reuters.

Angelina je u Indiju stigla u četvrtak, a prate je njeno troje djece i nevjenčani suprug, Brad Pitt, koji je ujedno i producent filma.

Film je baziran na knjizi koju je napisala gđa Pearl nakon smrti njenog supruga, a u filmu će se govoriti o njegovim razlozima za odlazak u Pakistan, njegovoj otmici i pokušajima Danielove supruge da ga pronađe.

[SLIKA]2[/SLIKA]