Najplaćenije glumice
0

Angelina 'potukla' Jennifer u zaradi

Sarajevo-x.com
Fatalna Angelina Jolie prva je na listi najbolje plaćenih holivudskih glumica, najnoviji su podaci uglednog business magazina Forbes.

Ova filmska zvijezda i nevjenčana supruga glumca Brada Pitta zaradila je basnoslovnih 27 miliona američkih dolara, u periodu od juna 2008. do juna 2009. godine. Majka šestero djece i posvećena humanitarka uspjela je na svoj račun inkasirati milionski iznos zahvaljući ulogama u filmu "Wanted" koji je bio veliki hit na box officeu i zaradi u špijunskom filmu Salt.

Na drugom mjestu našla se najpopularnija američka frendica i djevojka iz susjedstava Jennifer Aniston, bivša žena pomentog Pitta. Njena zarada u zadnju godinu dana iznosila je ukupno 25 miliona dolara, koje je dobila glumeći u filmu "Marley and Me" i radeći kao glasnogovornica za kompaniju SmartWater.

Holivudska legenda Meryl Streep osvojila je visoko treće mjesto sa zaradom od 24 miliona funti, dok je planetani uspjeh filma "Sex and the City" lansirao glavnu glumicu Saru Jessicu Parker na peto mjesto.

Ostalih pet mjesta zauzele su glumice Cameron Diaz (20 miliona dolara), Sandra Bullock i Reese Witherspoon (obje po 15 miliona dolara), Nicole Kidman i Drew Barrymoore (12 miliona dolara) i Rene Zellweger sa 10 miliona dolara zarade.

Prošlog mjeseca magazin Forbes objavio je i listu najplaćenijih holivudskih glumaca, koja je još jedno pokazala veliku razliku u zaradama glumica i glumaca.

Najbolje plaćenim proglašen je glumac Harrison Ford, koji za posljednji nastavak filma o avanturama Indiane Jonesa "Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull" dobio honorar od 70 miliona dolara.