Gori Sarajevo u Budimpešti
0

Angelina Jolie šetala razrušenim Sarajevom

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Ratno Sarajevo. Zapaljeni automobili, izgorjeli tramvaji, srušene zgrade, uništeni domovi... Sve je to Angelina Jolie vidjela, ali na svom setu u Budimpešti...

Snimanje režiserskog prvijenca Angeline Jolie pod nazivom "Untitled Love Story", ratne ljubavne priče čija se radnja odvija u Bosni i Hercegovini, protiče, barem sudeći po fotografijama, i bolje od očekivanog.

Agencija Reuters objavila je u četvrtak fotografije slavne glumice i režiserke kako se šeta filmskim setom koji dočarava razrušeno Sarajevo...

Posjećamo, nakon završetka snimanja u Budimpešti Angelina Jolie i ostatak filmske ekipe dolaze u Bosnu i Hercegovinu, ali će se zadržati kraće nego što je prvobitno bilo planirano.

Kako je jučer za portal Sarajevo-x.com izjavio Edin Šarkić, direktor producentske kuće "Scout Film" iz Sarajeva, takva odluka je donesena nakon što je federalno Ministarstvo obrazovanja i kulture dalo dozvolu za snimanje, potom povuklo, pa ponovo izdalo dozvolu.

Jolie je u utorak poslala pismo preko UNHCR-a u kojem je još jednom istakla saosjećanje sa pripadnicama Udruženja "Žena - žrtva rata" koje su pretrpjele teške patnje, te naglasila da nikada ne bi banalizirala ono kroz šta su prošle.

Režiserka je navela da je u medijima bilo mnogo netačnih informacija o njenom filmu, te kazala da joj je namjera da priču o Bosni i Hercegovini ispriča s dostojanstvom i velikim poštovanjem prema građanima BiH.

Također, Angelina Jolie je najavila skorašnji sastanak sa članicama Udruženja "Žena - žrtva rata".