Film/TV
38

Angelina Jolie se pridružuje ekipi filma "Ubistvo u Orijent ekspresu"

Klix.ba
Angelina Jolie (Foto: AFP)
Angelina Jolie (Foto: AFP)
Američka glumica i režiserka Angelina Jolie pridružit će se ekipi filma "Ubistvo u Orijent ekspresu".

Radi se o adaptaciji romana legendarne spisateljice Agathe Christie, a vijest o pojavljivanju Jolie u ovom filmu objavilo je više medijskih izvora.

Navodno će zvijezda "Maleficenta" glumiti Harriet Hubbard, lik koji je igrala slavna Lauren Bacall u adaptaciji romana iz 1974. godine. Film će režirati Kenneth Branagh, koji će također i utjeloviti detektiva Herculea Poirota. Producenti filma su Branagh, Ridley Scott, Simot Kinberg i Mark Gordon, a u nekim dijelovima pomagat će im i Michael Schaefer i Aditya Sood.

Scenarij baziran na romanu Agathe Christie piše Michael Green, a produkciju za Fox nadgleda Steve Asbell, piše magazin Variety.

Roman "Ubistvo u Orijent ekspresu" napisan je 1934. godine, govori o ubistvu u poznatom vozu. Film prati poznatog belgijskog detektiva Poirota dok rješava slučaj.

Remake filma iz 1974. godine doživio je ogroman uspjeh, prikupivši 35 miliona dolara samo u američkim kinima. Imao je šest nominacija za Oscara, a glumica Ingrid Bergman, koja je bila u ulozi švedske misionarke, osvojila je tada svoj treći Oscar.

Nova adaptacija priče pojavila se 2001. godine u vidu serije na televiziji CBS sa Alfredom Molinom i Leslie Caron.