Film/TV
0

Angelina Jolie posvetila film majci

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Holivudska glumica Angelina Jolie je izjavila da joj uloga samohrane majke, čiji sin iznenada nestane, u Clint Eastwoodovom filmu “Changeling” omogućila da provede vrijeme sa svojom majkom.

Kritičari hvale Eastwoodovu dramu iz dvadesetih godina, baziranu na istinitoj priči. Jolie i Eastwood se nalaze na Kanskom filmskom festival, gdje se film “Changeling” takmiči za prestižnu nagradu “Zlatna palma”.

Glumica, koja je trudna i očekuje blizance, je rekla da je glumeći u ovom filmu na neki način ponovo "posjetila" majku nakon što je ona umrla. Majka Angeline Jolie je umrla prošle godine, prenosi BBC.

Variety je ocijenio film “emocionalno snažnim”, dok je Screen Daily vodeću ulogu u filmu proglasio najboljom Angelininom ulogom u dosadašnjoj karijeri.

Tridesetdvogodišnja Jolie je rekla da nije mogla zamisliti ništa gore od gubitka djeteta. “Djeca u opasnost je najjači oblik drame koji postoji”, složio se Eastwood.

Režiser veteran, koji sljedeće sedmice puni 78 godina, je posljednji put učestvovao na Kanskom filmskom festivalu 2003. godine sa filmom “Mystic River”, koji predstavlja još jedan film o nestanku djeteta.

Na pitanje zašto sebi nije dao ulogu u filmu Eastwood je odgovorio kako nije bilo odgovarajuće uloge u za njega.

“Postepeno radim na tome da više vremena provodim iza kamere, a manje ispred”, dodao je.

Glumac i režiser će festivalskoj publici predstaviti, u okviru posebnog prikazivanja, film iz 1971. godine, “Prljavi Harry”. Porekao je, međutim, navode da razmišlja o repriziranju centralne uloge filma.

“Glasine su netačne”, izjavio je. “Prljavi Harry ne bi bio u policijskoj stanici u mojim godinama”, šaljivo je objasnio poznati glumac.