'Neko pokušava sabotirati film'
0

Angelina Jolie ljuta zbog laži i zabrane snimanja u FBiH

Sarajevo-x.com
Angelina Jolie (Foto: AP)
Angelina Jolie (Foto: AP)
"Angelina Jolije je bijesna zbog poništavanja odobrenja za snimanje njenog prvjenca u FBiH", izjavio je za magazin US izvor blizak produkcijskom timu, dodavši da je potpuna izmišljotina da se u filmu Bošnjakinja zaljubljuje u svog silovatelja.

Ministar kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine, Gavrilo Grahovac, poništio je odobrenje za snimanje Angelininog igranog filma, pod radnim nazivom "Untitled Love Story", jer podnosilac zahtjeva, producentska kuća Scout Film, nije priložio scenario filma.

Međutim, već mjesecima kruži priča da slavna glumica snima film o mladoj Bošnjakinji, zatvorenici u srpskom logoru, koja se zaljubljuje u svog silovatelja, zbog čega su oštro reagovale žene, žrtve rata u BiH.

Ipak, dobro upućeni izvor za magazin US istakao je kako su priče koje kruže po kuloarima potpuno netačne i da se u scenariju nigdje ne spominje romansa između Bošnjakinje i njenog silovatelja.

"To nije scenario. Neko pokušava saobtirati film", kazao je izvor blizak produkcijskom timu, dodajući kako je Angelina bijesna zbog tih laži.

Isti izvor je dodao kako je potpuni scenario već poslan ministru kulture, te da se nadaju da će ubrzo biti vraćena dozvola za snimanje filma.

"Vrlo je vjerovatno da će scenario biti pregledan u roku od nekoliko dana i da će cijela ova situacija biti riješena", kazao je drugi neimenovani izvor blizak slavnoj rediteljici i glumici.

Scenario Angelininog filma je digao ogromnu prašinu u našoj zemlji, a sve je počelo izjavama Željka Mitrovića, vlasnika kompanije "Pink" iz Srbije, koji je odbio navodnu ponudu Angelininog tima da film radi njegova producentska kuća, pod izgovorom da scenario stavlja "srpski narod u negativnu konotaciju".

Predsjednica Udruženja "Žene - žrtve rata" Bakira Hasečić danas je za Sarajevo-x.com istakla da nije pročitala scenario, te da žene žele da znaju o čemu se tačno radi.

"Sve što bude vrijeđalo žrtve mi nećemo dozvoliti", rekla je Hasečić.

Podsjećamo, u sinopsisu filma se navodi da je riječ o ljubavnoj priči čija radnja počinje 1992. godine u u jednom malom gradiću u istočnom dijelu Bosne i Hercegovine. Lejla i Danijel su zaljubljeni mladi par koji početkom ratnih dejstava silom prilika biva razdvojen na suprotne strane. Danijelov otac je strogi visokopozicionirani oficir JNA i postavlja sina na mjesto upravnika zatočeničkog logora. Danijelova moralna načela ne dozvoljavaju da prihvati ovu poziciju, ali ipak nerado popušta pod očevim pritiskom.

Igrom sudbine on se ponovo susreće sa Lejlom, samo ovaj put on je zapovjednik logora, a ona zatočenik u istom. Njihova veza dobiva jednu potpuno novu dimenziju. Danijel se nalazi u nezavidnoj situaciji i pokušava da pronađe najbolje rješenje koje bi bilo prihvatljivo za sve. Tada se postavlja pitanje da li takvo rješenje uopće postoji.