|

Angelina Jolie: Američka vlada ima "čudne prioritete"

Angelina Jolie: Američka vlada ima "čudne prioritete"
0
F
FENA
23.6.2006. u 16:08
0
komentara
0

dijeljenja
Angelina Jolie: Američka vlada ima "čudne prioritete"
Angelina Jolie izjavila je prekjučer da američka vlada ima "čudne" prioritete, novac radije troši na ratove nego za pomoć oboljelima od side ili stotinama hiljada izbjeglica u svijetu.
"Propuštamo mnogo prilika da činimo dobro u svijetu u čemu su Sjedinjene Države nekada prednjačile", izjavila je u razgovoru za CNN 31-godišnja glumica i ambasadorica dobre volje pri UN-ovoj agenciji za rad s izbjeglicama požalivši se da svaki put kad pokušava u Washingtonu prikupiti sredstva za djecu koja imaju virus HIV političari joj kažu da je rat u Iraku najpreče i najvažnije pitanje.

U istom razgovoru Jolie, koja ima dvoje usvojene djece a nedavno je postala i biološka majka djevojčice Shiloh Nouvel Jolie-Pitt, objasnila je da tetovaža s frazom "Know Your Rights" na njenim leđima potječe iz Opće deklaracije o ljudskim pravima, koju su Ujedinjeni narodi usvojili 1948. godine.

Govoreći o ležernijim temama, ispričala je da se njezina starija dječica, Madox i Zahara, privikavaju na sestricu kao i da je godinu i pol dana stara Zahara, usvojena iz Etiopije, pomalo ljubomorna na bebu Shiloh.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.