Prva uloga
13

Andreja Pejić glumi u filmu "The Girl in the Spider's Web"

Piše: M. N.
Foto: Magazin Attitude
Foto: Magazin Attitude
Australska zvijezda porijeklom iz BiH Andreja Pejić, koja je bila najpoznatiji androgini model, glumit će u filmu "The Girl in the Spider's Web".

Riječ o nastavku filma iz 2011. godine "The Girl With The Dragon Tattoo" u kojima glavnu ulogu igraju Claire Foy i Sverrir Gudnason. Film je baziran na istoimenom romanu Davida Lagercrantza koji donosi priču o kompjuterskoj hakerici Lisbeth Salander i novinaru Mikaelu blomkvisti koji su "uhvaćeni" u mreži špijuna, cyber kriminala i koruptivnih vladinih zvaničnika.

Well this is happening!💕

A post shared by Andreja Pejic (@andrejapejic) on

Andreja se priključila posljednja timu, a informaciju je objavila na društvenim mrežama podijelivši člana američkog portala Deadline koji prati vijesti iz Hollywooda.

"Snažna figura iz transrodne zajednice imat će prvu ulogu u velikom filmu. Iza sebe ima uspješnu karijeru u svijetu mode, a šetala je top pistama u showovima Galliana, Marca Jacobsa, Rada Simonsa, Paula Smitha i Jean Paula gaultiera. Pojavila se i u muzičkom spotu davida Bowieja "The Stars" s Tildom Swinton", piše Deadline.

Režiser filma je Fede Alvarez, a scenarista Steven Knight. Premijera filma koju radi Columbia Pictures zakazana je za 9. novembar.

Pejić je rođena u Tuzli, a tokom rata izbjegla je s porodicom u Australiju. Krasila je naslovnice brojnih magazina još dok je bila androgini model te je glumila u serijama. U 23. godini postala je prvi transrodni model fotografisan za Vogue.