{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Anđeoski dio" od 19. septembra u multiplexu Ekran

18.9.2013. u 09:47
1
0
"Anđeoski dio" od 19. septembra u multiplexu Ekran
1
"Anđeoski dio" od 19. septembra u multiplexu Ekran
Tropik film i video, vodeći distributer nezavisnih filmskih naslova svjetske produkcije, u okviru programa "Evropa u kinu" na redovnom repertoaru multipleksa Ekran od 19. septembra predstavlja film "Anđeoski dio" (Angels' Share).
Riječ je o novom filmskom ostvarenju britanskog reditelja Kena Loacha, koje postavlja nove standarde u žanru crne komedije. "Anđeoski dio" je rezultat plodonosne saradnje Loacha i njegovog stalnog scenariste Paula Lavertyja. Saradnja ovog kreativnog dvojca traje već šesnaest godina, a prema mišljenju najuglednijih predstavnika filmske kritike, "Anđeoski dio" je bez dvojbe najzabavniji film koji su ikada napravili. Film je prikazan u okviru takmičarskog programa prošlogodišnjeg festivala u Cannesu, gdje je osvojio nagradu žirija.

Priča je ovo o mladiću koji na sve načine pokušava promijeniti vlastiti život nabolje. Zaklevši se da njegovo dijete neće imati tragičan život poput njegovog, Robbie želi novi početak i novu šansu. Izbjegavši zatvor za dlaku, data mu je posljednja šansa – dobrotvorni rad u gradu. Tako upoznaje Rina, Alberta i Moa, koji, kao i on, zbog kriminalne prošlosti ne mogu naći posao. Misleći da će im to pomoći u životu, odaju se piću. Ali, ne jeftinom vinu, već najboljem molt viskiju na svijetu.

Tropik film i video započinje prikazivanje filma "Anđeoski dio" u multiplexu Ekran Zenica od 19. septembra u sklopu programa "Evropa u kinu", čije održavanje podržava Eurimages, krovna evropska filmska institucija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: