Film/TV
0

Američki san Jennifer Hudson kulminirao dobivanjem Oskara

Sarajevo-x.com
Jennifer Hudson; Foto: Reuters
Jennifer Hudson; Foto: Reuters
Jennifer Hudson, bivša učesnica reality TV showa "American Idol" i debitantica u svijetu filma osvojila je svog prvog Oskara, i to za najbolju sporednu žensku ulogu u mjuziklu "Dreamgirls".

Ova 25-godišnja glumica je za svoju prvu filmsku ulogu dobila nagradu, koju je primila u nedjelju u dvorani Kodak Theatre koji je bio prepun najvećih zvijezda Hollywooda, na ceremoniji koju je pratio međunarodni auditorij od nekoliko desetina miliona gledalaca.

"O moj bože, moram ovaj trenutak upiti u sebe. Ne mogu vjerovati. Pogledajte šta sve bog može uraditi", izjavila je Jennifer nakon preuzimanja zlatne statue koju joj je predao George Clooney.

Pobjedivši u konkurenciji Adriane Barraze za ulogu u filmu "Babel", Cate Blanchett za ulogu u filmu "Notes on a Scandal", Abigail Breslin za ulogu u filmu "Little Miss Sunshine" i Rinko Kikuchi takođe za ulogu u filmu "Babel", mlada glumica je zahvalila svima i svemu osim reality TV showu "American Idol", iako je u ranijem intervjuu izjavila da u slučaju dobivanja Oskara hoće.